Članak

NOGOMET

Određene sudije za gradske derbije u Mostaru i Sarajevu

(Patria) - Nadolazećeg vikenda igrat će se utakmice 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, a poznato je ko će suditi sve mečeve.

Naročito zanimljivo će biti u Mostaru i Sarajevu, gdje se igraju dva gradska derbija, a zbog cjelokupne situacije u Premijer ligi, navijača i stanja na tabeli, upravo sudije tih utakmica će imati težak posao.

U Mostaru će derbi između Zrinjskog i Veleža suditi najbolji bh. sudija Irfan Peljto, koji je u posljednje vrijeme bio pod pritiskom navijača sarajevskih klubova, kada je otkriveno kako je prijećeno njemu i njegovoj porodici, te je nakon toga izjavio kako neće suditi sarajevskim timovima u budućnosti.

Sarajevski derbi pripao je Erminu Sivcu, koji je sudio i posljednji odigrani derbi u kojem je Željezničar slavio rezultatom 3:0.

Ostatak utakmica sudit će Antonio Bandić, koji će dijeliti pravdu između Tuzla Cityja i Širokog Brijega, dok će njegov imenjak Antonio Tomić suditi susret Zvijezda 09 – GOŠK.

Utakmicu Igman – Posušje sudit će Dragan Petrović, a utakmicu između Borca i Sloge Danijel Perić iz Bijeljine.

#AntonioBandić #AntonioTomić #DanijelPerić #DraganPetrović #ErminSivac #IrfanPeljto #MostarDerbi #SarajevoDerbi #sport #Sport