Članak

KRITIKE

Bećirović: Dodik pravi probleme u BiH svaki put nakon sastanka s Vučićem

(Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je tokom obilježavanja Dana šehida na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu kazao da je obaveza svih da se čuvaju uspomene na one koji su dali svoj život za odbranu države.

"Došli smo iskazati poštovanje šehidima i poginulim borcima koji su branili BiH. Naša je obaveza da čuvamo uspomene na njih – izjavio je Bećirović.

Kazao je da je na nama da radimo da naša zemlja što prije uđe u NATO.

"Onima koji dovode u pitanje postojanje BiH, moja poruka je - ne igrajte se s vatrom", istakao je on.

Govoreći o novom sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, Željke Cvijanović Bećirović je istakao kako Vučić nije nikakav mirotvorac već glavni problem BiH.

"Dodik pravi probleme u BiH nakon svakog sastanka s Vučićem. Vučić mora da poštuje suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet. Međutim, on u svojim izjavama ne spominje suverenitet BiH. Neka poštuje međunarodno pravo", poručio je Bećirović.

O konfuziji u javnosti koju je stvorila informacija državnog zastupnika Denisa Zvizdića da u BiH dolaze NATO snage, Bećirović je kazao:

"Zvaničnici treba da daju manje izjava i saopćenja, a da ozbiljno radimo iza paravana. Što se tiče rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, u ovom trenutku ne želim govoriti, mada ima mnogo informacija. Početkom sljedeće sedmice idem u New York", najavio je Bećirović.

#AleksandarVučić #DenisBećirović #Sarajevo #BiH