Članak

SARAJEVO

Na Kovačima se obilježava Dan šehida

(Patria) - Na Šehidskom mezarju "Kovači" u Sarajevu, drugi dan Ramazanskog bajrama, obilježen je Dan šehida.



Uz veliki broj članova porodica poginulih obilježavanju prisustvuju brojne delegacije, a među njima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, delegat u Domu naroda PFBiH Kemal Ademović, ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović i bivši ministar odbrane BiH Sifet Podžić.

Delegacije su položile cvijeće kako bi odale počast svim žrtvama, a onda je položeno cvijeće i na mezar Alije Izetbegovića.

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 23. januara 1995. godine u Bosni i Hercegovini je drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen Danom šehida, kao dan sjećanja na sve one koji su dali živote braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru.



Ovaj dan se obilježava obilaskom šehidskih mezarja, posjetama šehidskim porodicama, dovama za sve šehide i podsjećanjem na njihovu žrtvu.

#AlijaIzetbegović #DanŠehida #DenisBećirović #IslamskaZajednicaBiH #KemalAdemović #Kovači #OmerOsmanović #RamazanskiBajram #Sarajevo #SifetPodžić #ŽeljkoKomšić #BiH