Članak

TUŽILAŠTVO HNK

Identifikovano i uhapšeno nekoliko osoba zbog napada na četiri mladića u Stocu

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) je potvrdilo da je tokom dana policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četiri mladića iz Stoca.

Ilustrativna fotografija

(Patria) - Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) je potvrdilo da je tokom dana policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četiri mladića iz Stoca.

"Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK danas su identifikovali i uhapsili nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su učestvovali u počinjenju krivičnih djela.

Također, utvrđeno je ko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu s ovim događajem", saopšteno je iz Tužilaštva HNK.

MUP i Tužilaštvo HNK nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih počinilaca i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, te procesuiranja počinilaca.

Podsjećamo, napad se dogodio u noći sa nedjelje na ponedjeljak, oko ponoći, kada je grupa od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M.A. (2004) iz Poplašića, Stolac, sa kojim su bile još tri osobe.

Napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M.A., a zatim su palicama pretukli i putnike iz vozila, kojima je medicinska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

#MUPHNK #Stolac #CrnaHronika