Članak

STOLAC

Dizdar i Nikšić primili jednog napadnutog mladića iz Stoca: Vjerujemo da će počinioci brzo biti identificirani i kažnjeni

(Patria) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar naveo je da je zajedno sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem jutros primio jednog od stolačkih mladića koji su sinoć pretučeni u društvu njegovog oca.

"Premijer i Vlada Federacije BiH su se aktivno uključili u slučaj napada na mlade Stočane i očekujemo brzo privođenje odgovornih. Od jutros, o incidentu sam lično upoznao sve ključne predstavnike međunarodne zajednice u BiH, kojim zahvaljujem na podršci i angažmanu.

U stalnoj smo komunikaciji sa predstavnicima nadležnih organa, od FUP-a do lokalnih organa. Jedna od pozitivnih stvari u ovom mučnom događaju je što su se građani uključili i daju značajan doprinos naporima za rasvjetljenjem cijelog događaja. Zbog svega navedenog, uzimajući u obzir podatke koji su nam dati na uvid, vjerujemo da će počinitelji nedjela biti u kratkom roku identificirani.

Sankcija za počinitelje mora biti najstroža moguća, kako bi ovaj slučaj poslužio za primjer i kako bi se, nadamo se, odvratili neki budući huligani i razbojnici od činjenja sličnih nedjela.

Ma koliko to bilo teško, pozivam građane na strpljenje, uz suzdržavanje od svake vrste neprimjerene reakcije ili odgovora. Institucije su te na kojima je da reaguju", naveo je Dizdar.

Iz FK Iskra Stolac potvrdili su da tri napadnuta mladića njihovi fudbaleri, a da se sve dogodilo po povratku iz Mostara. S njima je bilo još jedan maloljetnik. Njih je pretukla grupa od desetak huligana, a kako tvrde iz Iskre, riječ je o navijačima Zrinjskog.

#NerinDizdar #NerminNikšić #Stolac #BiH