Članak

SKUPŠTINA KS

Čampara: Moramo znati šta se desilo u slučaju bombaškog napada na kuću Čengića, ko je pogriješio policija, Tužilaštvo ili sud

(Patria) - Na današnjem nastavku sjednice Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji zastupnik NIP-a Aljoša Čampara kazao je da neko treba dati odgovore o bombaškom napadu na porodičnu kuću Irfana Čengića nakon što je sud pustio na slobodu dvojicu osumnjičenih.

"Slavodobitno je najavljivano da su uhapšeni počinioci, onda da ih je sud pustio jer nije bio nijedan razlog iz pritvorskih razloga bio ispunjen da se oni zadrže. Mi zaslužujemo pravu informaciju. Ide saopćenje suda, pa Tužilaštva pa policije. Dolazimo u situaciju da od tih saopćenja nemamo ništa.

Sud je rekao da nije bilo razloga za pritvor, onda se pitamo šta je radila policija i tužilaštvo KS. Koji su to dokazi koje su podastrli kod određivanja pritvora. Šta mislite kako se osjećaju drugi građani kada imamo ovakvu situaciju. Institucije trebaju doći pred Skupštinu i neka kažu šta je s tim događajem", kazao je Čampara.

On je kazao da se može desiti da pogriješi policija, da pogriješi Tužilaštvo.

"Ali ovo nisu bezvezne stvari da bi se tako griješilo. Ovo je ozbiljna stvar. Ili je neko htio da napravi neku predstavu pred ovu skupštinu", kazao je Čampara.

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić kritikovao je što niko sa Općinskog i Kantonalnog suda nije prisustvovao sjednici.

On je također kazao da je ministar unutrašnjih poslova Admir Katica iz zdravstvenih razloga spriječen da prisustvuje današnjem nastavku sjednice.

#AljošaČampara #bombaškinapad #osumnjičeni #policija #Tužilaštvo #BiH