Članak

ODRŽAN SASTANAK

'Dečki u plavom' odbili Abraham Grupu - gradonačelnica Karić: Najveći do sada sarajevski maraton trčimo 12. maja

(Patria) - Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i tim Udruženja Dečki u plavom dogovorili su da će saradnja pomenutog udruženja sa MT Abraham gupom biti raskinuta.

"Prvi sastanak jutros bio je sa timom udruženja Dečki u plavom. Saradnja sa Abraham grupom je prekinuta. Dostojanstvo nema cijenu i momci su to pokazali. Zato, svi 12. maja idemo trčati najveći do sada sarajevski maraton!", poručila je Karić.

Podsjećamo, Karić se jučer oglasila na društvenim mrežama, a u objavi je pozvala udruženje "Dečki u plavom" da otkaže saradnju sa MTA Abraham Grupom Amira Gross Kabirija za predstojeći Sarajevo Marathon koji će se održati 12. maja.

"Udruženje je imalo podršku i Grada Sarajeva, a i moj muž i ja smo rado sudjelovali u trkama koje su organizirali. Nakon prijetnji i strahote koju je moja porodica preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje 'Dečki u plavom' da oficijelnog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo.

Podsjećamo, Amir Gros Kabiri vlasnik MT Abraham Group vodio je otvoreni "rat" na društvenim mrežama i u javnosti protiv gradonačelnice Karić jer mu se njeni potezi nisu sviđali.

#AmirGrossKabiri #BenjaminaKarić #DečkiUPlavom #DostojanstvoNemaCijenu #GradonačelnicaSarajeva #MTAbrahamGup #RatNaMrežama #SaradnjaRaskinuta #SarajevskiMaraton #BiH