Članak

UPITNA PODRŠKA GRADA

Gradonačelnica Karić traži od udruženja 'Dečki u plavom' da otkažu saradnju sa Kabirijem za predstojeći Sarajevo Marathon

(Patria) - Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenim mrežama u nedjelju navečer, a u objavi je pozvala udruženje "Dečki u plavom" da otkaže saradnju sa MTA Abraham Grupom Amira Gross Kabirija za predstojeći Sarajevo Marathon koji će se održati 12. maja.

"Udruženje je imalo podršku i Grada Sarajeva, a i moj muž i ja smo rado sudjelovali u trkama koje su organizirali. Nakon prijetnji i strahote koju je moja porodica preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje Dečki u plavom da oficijelnog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo.

Ne smijemo dozvoliti da nam bilo ko dostojanstvo kupuje novcem! Dostojanstvo nema cijenu i nije na prodaju!

Maraton se inače sufinansira učešćem kantona, grada, općina, turističke zajednice i mnogih drugih sponzora i sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekat bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa, u suprotnom, ja ću učiniti ono što je do mene - hitno pokrenuti preispitivanje korištenja imena Grada Sarajeva i novčane podrške koju Grad izdvaja", navela je Karić.

#BenjaminaKaric #Dečkiuplavom #GradSarajevo #SarajevoMarathon #BiH