Članak

BANJSKO POLJE KOD BORA

U Srbiji treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić: Poziv iz MUP-a da se ne objavljuju neprovjerene informacije

(Patria) - Potraga u Srbiji za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta. Djevojčica je nestala u utorak, u naselju Banjsko Polje kod Bora.

MUP Srbije: Ne objavljivati neprovjerene informacije

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje da se ne objavljuju neprovjerene i netačne informacije jer se na taj način ugrožava istraga, čiji je cilj da se djevojčica što prije pronađe, saopštio je MUP.

“Bezbjednost i pronalazak djevojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa", ističe se u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na pronalasku djevojčice, kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom, navodi se u saopštenju.

Dejan Ševković iz GSS: Situacija napeta, otežani uslovi pretrage

Dejan Ševković iz Gorske službe spašavanja, koji je više od 20 sati učestvovao u potrazi za nestalom devojčicom kod Bora, kaže za RTS da je situacija na terenu bila napeta, a uslovi otežani.

Možemo reći da je veliki dio pretražen, ali uvijek postoji pet do deset posto vjerovatnoće za koje ne smijemo da potvrdimo da dijete nije tu, napominje Ševković.

Smanjen broj policajaca u Banjskom polju, lažna uzbuna da je Danka pronađena

Vidno je smanjen broj pripadnika policije u Banjskom polju, ali patrole i dalje stoje u blizini kuće iz koje je djevojčica nestala. Prilaz je dozvoljen samo rođacima.

Operativni rad policije se nastavlja. Policija provjerava bazne stanice, a vještačenjem mobilnih telefona roditelja trebalo bi da se utvrdi sa kim su bili u kontaktu u periodu Dankinog nestanka.

Očekuje se da budu ispitani i ljudi koji su se nalazili u blizini neposredno prije ili nakon nestanka djevojčice.

Ove aktivnosti ne ukazuju na sumnju u određene osobe, već su dio intenzivirane istrage.

U toku noći pojavila se informacija da je Danka pronađena, što se ispostavilo kao netačno.

Nakon dva dana traganja za dvogodišnjom Dankom Ilić u naselju Banjsko Polje kod Bora, policija je saopštila da obustavlja potragu, jer sve ukazuje na to da se djevojčica ne nalazi na tom području, površine 10 kvadratnih kilometara.

Za djevojčicom su tragali policajci, spasioci i građani. Policija nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Podsjećamo, djevojčica Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

#BanjskoPolje #BanjskoPolje #DankaIlić #DankaIlić #DejanŠevković #GSS #MUPSrbije #PronađiMe #Region