Članak

ODGOVOR KONAKOVIĆU

Efendić: Naši 'šampioni evropskih integracija' svoju priču mogu prodavati neukima

Načelnik sarajevske Općine Novi Grad i predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić odgovorio je na prozivke koje je na njegov račun gostujući sinoć na emisiji "Polis" TV Sarajevo uputio lider Naroda i pravde i šef bh. diplomatije Elmedin Konaković.

(Patria) - Načelnik sarajevske Općine Novi Grad i predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić odgovorio je na prozivke koje je na njegov račun gostujući sinoć u emisiji "Polis" TV Sarajevo uputio lider Naroda i pravde i šef bh. diplomatije Elmedin Konaković.

Između ostalog, Konaković je za Efendića rekao da je "neznalica koja ne može da popravi podvožnjak u Buća Potoku, a pričao bi o tome kako se vodi evropski put".

"Elmedin Konaković, kao i Memo Haljevac, ne zna da postoje općinske (lokalne) i kantonalne ceste. Ne može načelnik, ni općina održavati kantonalne ceste osim ako za to postoji sporazum sa kantonom.

Za ulicu Džemala Bijedića i Devetu transverzalu sporazume smo potpisali još kada je ministar saobraćaja bio Mujo Fišo.

Ali za šestu transverzalu, na kojoj se nalazi podvožnjak u Buća Potoku, ne postoji nikakav sporazum po kojem bi to radila općina, pa bi to bilo isto kao kada bi voditeljica emisije 'Polis' Amra Butković, umjesto na TVSA, otišla u nedjelju na Hayat da vodi emisiju 'Istraga' umjesto Avde Avdića.

A što se tiče naših 'šampiona evropskih integracija', tu priču mogu prodavati neukima.

Budžeti u deficitu.

Preduzeća u milionskim gubicima.

Industrijska proizvodnja u padu.

Inflacija jede prihode.

Izvoz se drastično smanjuje.

Energenti poskupljuju.

Nemamo rezerve ničega.

Srbija i Rs održavaju Vaskršnji svesrpski sabor…

Hrvatska jeste lobirala za pozitivan stav EU u ovoj fazi procesa integracija, ali ne zato što želi dobro Bosni i Hercegovini, nego upravo suprotno, jer preko svog uticaja u EU i domaćih izdajnika u BiH, nastoji provesti 'unutrašnji preustroj' naše države po etničkom, tj. famoznom legitimnom principu.

Odatle i negativan stav EU prema nametanju izmjena izbornog zakona od strane visokog predstavnika jer njima nije obuhvaćeno 'legitimno predstavljanje'.

Konaković, koji služi interesima Hrvatske i HDZ-ova, to ne može razumjeti kao što ne razumije da podvožnjak nije na općinskoj cesti, nego kantonalnoj gdje je on na vlasti", naveo je Efendić u svojoj reakciji na društvenim mrežama.

#ElmedinKonaković #NarodIPravda #politika #SemirEfendić #StrankaZaBosnuIHercegovinu #BiH