Članak

MUP KS

Sarajevska policija kod 65-godišnjaka pronašla skoro sedam kilograma droge

Sarajevska policija uhapsila je danas muškarca osumnjičenog za prodaju droge, a u pretresima su pronašli bruto 6,9 kilograma droge.

(Patria) - Sarajevska policija uhapsila je danas muškarca osumnjičenog za prodaju droge, a u pretresima su pronašli bruto 6,9 kilograma droge.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Tužilaštva KS i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, danas popodne realizovali su akciju kodnog naziva "Sleeper", s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U pretresima na području općine Centar, saopšteno je iz MUP-a KS, pronađeno je i oduzeto PVC pakovanje sa sadržajem smeđe materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto mase oko 6.900 grama.

Uhapšen je muškarac H.T., rođen 1959. u Tutinu (Srbija), nastanjen u Sarajevu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Predat je u Prostorije za zadržavanje MUP-a KS, a policijski službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

#MUPKS #Droga #CrnaHronika #Sarajevo #KantonSarajevo #TužilaštvoKS