Članak

IZRAEL

Ministar napustio Netanyahuovu vladu jer nije bio uključen u ratni kabinet

Saar se pridružio vladi zajedno s nekoliko drugih članova opozicije kako bi pomogao u vođenju rata protiv Hamasa u Gazi.

(Patria) - Izraelski ministar Gideon Saar, koji se pridružio vanrednoj vladi nacionalnog jedinstva premijera Benjamina Netanyahua nakon napada Hamasa 7. oktobra, podnio je jučer ostavku jer nije bio uključen u ratni kabinet.

Saar se pridružio vladi zajedno s nekoliko drugih članova opozicije kako bi pomogao u vođenju rata protiv Hamasa u Gazi.

Ne očekuje se da će Saarov odlazak, zajedno s još jednim njegovim saveznikom, utjecati na stabilnost Netanyahuove vlade.

Saar je nekoć bio suparnik Netanyahuu u desničarskoj stranci Likud, nakon čega se pridružio centrističkom bloku na čelu s bivšim šefom vojske Bennyjem Gantzom.

Zajedno su ušli u vanrednu vladu. Gantz je postao član ratnog kabineta, malog tijela koje donosi odluke, dok je Saar iz njega izostavljen.

- Ne mogu snositi odgovornost ako nemam, po mom sudu, stvarnu mogućnost utjecati na smjer politike. Jednostavno ne vidim nikakvu korist u ovome - rekao je Saar.

Njegova ostavka nije bila iznenađenje jer je ranije ovog mjeseca raskinuo savez s Gantzom.

#Izrael #ministar #ratnikabinet #Svijet