Članak

VELIKI BROJ I POVRIJEĐENIH

Stravična nesreća na sjeveru Mađarske: Vozač relija zabio se u gledaoce, ima žrtava

Strašna nesreća dogodila se danas na mađarskom reliju "Esztergom-Nyerges".

(Patria) - Stravična nesreća dogodila se danas na reliju "Esztergom-Nyerges" na sjeveru Mađarske.

Mađarski mediji prenose da je jedan od vozača relija izgubio kontrolu nad automobilom izletjevši s ceste, pri čemu se zabio u grupu gledalaca.


Na snimku se može vidjeti kako automobil u velikom oblaku prašine i dima proklizava i zalijeće se u okupljeno mnoštvo.

Prema prvim informacijama, najmanje četiri osobe su poginule, a desetine povrijeđene.

Spasilačka služba koja je ekspresno stigla na mjesto nesreće odmah je sanirala nekoliko otvorenih prijeloma kod povrijeđenih.

Na Facebook stranici Rally Life također su objavljeni detalji tragedije. Prema objavljenim informacijama, "vozački tandem koji se takmičio sa Škodom Fabijom R5 nesretno je upao u masu, pri čemu je povrijeđeno oko 30 ljudi."

Na stranici dodaju da je jedna od žrtava djevojčica. Portal Rtl.hu kontaktirao je Nacionalnu službu hitne pomoći:

"Na mjesto događaja stiglo je osam vozila hitne pomoći i četiri spasilačka helikoptera. Nažalost, životi četiri osobe nisu spašeni, jedno dijete je teško životno ugroženo. Jedna osoba je teško povrijeđena, a šest osoba (među njima i dijete) prevezeno je u bolnicu zbog lakših povreda".

Organizatori su odmah prekinuli takmičenje. Kata Répa, glasnogovornica takmičenja, rekla je da neće komentarisati detalje nesreće dok se ne završe izvještaji hitne pomoći i policije, jer žele biti sigurni da će biti objavljene samo tačne i službene informacije.

#Automobil #Mađarska #SaobraćajnaNesreća #Svijet