Članak

FASCINACIJA

Mjesta od kojih zastaje dah: Kad se priroda zaigra, nastaje čarolija

Neka mjesta na našoj planeti svojom ljepotom i očaravajućim izgledom često nas znaju oduševiti do te mjere da je upitno jesu li ona zaista s naše planete ili su odnekud zalutala.

(Patria) - Neka mjesta na našoj planeti svojom ljepotom i očaravajućim izgledom često nas znaju oduševiti do te mjere da je upitno jesu li ona zaista s naše planete ili su odnekud zalutala.

Jezero Abraham, Kanada

Ovo jezero, smješteno u pokrajini Alberta, poznato je po zamrznutim mjehurićima koji se vide ispod površine.

Tokom zimskih mjeseci, ova prirodna pojava privlači brojne fotografe iz cijelog svijeta. Mjehurići nastaju jer biljke na dnu jezera stvaraju metan, koji se približava površini gdje je temperatura niža i smrzava se, taložeći se jedan ispod drugog.





Ova špilja, koja se nalazi u Meksiku, otkrivena je slučajno 2000. godine. U njoj se nalaze kristali dužine 11 metara, težine čak do 55 tona. No, posjetitelji moraju biti oprezni jer je temperatura unutar špilje 58 stepeni uz visoku vlažnost.

Deanova plava rupa, Bahami:

Ova rupa gotovo je bez dna! Duboka je nevjerojatnih 202 metra i najdublja je rupa na svijetu koja se nalazi u morskim vodama. Osim same rupe, impresivna je i okolna pješčana plaža i prirodni okoliš koji je okružuje.

#DeanovaPlavaRupa #JezeroAbraham #KristaliDužine #NekaMjesta #OčaravajućiIzgled #PješčanaPlaža #PokrajinaAlberta #PrirodnaPojava #VisokaVlažnost #ZamrznutiMjehurići #magazin1