Članak

ELVEDINA, HVALA I SRETNO!

Muzaferija današnjom utrkom u spustu spušta zavjesu na sezonu kroz koju je BiH upisala u vrh alpskog skijanja

Neustrašiva i brza Visočanka jučer je nastupila u superveleslalomu, no dobro prolazno vrijeme nije pretvorila u još jedan dobar rezultate. Nije završila utrku.

(Patria) - Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija danas završava najuspješniju sezonu u Svjetskom kupu alpskog skijanja.

Neustrašiva i brza Visočanka jučer je nastupila u superveleslalomu, no dobro prolazno vrijeme nije pretvorila u još jedan dobar rezultate. Nije završila utrku.

No, to ne može umanjiti činjenicu da je Bosna i Hercegovina ove godine kroz rezultate Elvedine Muzaferije ušla u historiju svjetskog skijanja na vrhunskom nivou. Nekoliko rezultata blizu podija pokazalo je da Muzaferija uz malo više ulaganja i sportske sreće može u sam vrh svjetskog skijanja.

Danas će u spustu koji počinje u 11:15 sati Muzaferija da zaključi sezonu iz snova. Nadamo se da će je skije slušati i da će nam još jednim dobrim rezultatom najaviti i bolja vremena za alpsko skijanje u BiH. Imati skijašicu u top 20 ili 25 najboljih je san mnogo bogatijih i većih nacija, stoga na Elvedinu moramo biti ponosni.

Institucije ove države mogu i moraju učiniti dodatni napor kako bi se Muzaferiji omogućili najbolji uslovi za još bolje rezultate. Mnogo je država koje bi suhim zlatom platile da skija pod njihovom zastavom i zato treba na vrijeme reagovati.

Elvedina, hvala i sretno!

#AlpskoSkijanje #BosnaIHercegovina #ElvedinaMuzaferija #HistorijaSkijanja #InstitucijeDržave #NajboljiUslovi #Spust #Sretno #SvjetskoSkijanje #Top20 #Visočanka #BiH