Članak

NASELJE SJENJAK

Tuzla: Vozač Golfa na licu mjesta usmrtio starijeg muškarca

Stariji muškarac smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u tuzlanskom naselju Sjenjak.

Foto: RTV Slon

(Patria) - Stariji muškarac smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u tuzlanskom naselju Sjenjak.

- U ulici Prve tuzlanske brigade, oko 14.30 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali automobil Golf VI, kojim je upravljao M.S. (29) iz Tuzle i pješak, čiji identitet je za sada neutvrđen, a riječ je o osobi muškog spola, starosti oko 70 godina.

Došlo je do obaranja pješaka na kolovoz, usljed čega je nastupila smrt, koju je na mjestu nesreće konstatovao dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla - rekla je glasnogovornica MUP-a TK Adnana Sprečić.

Na mjestu događaja, dodaje Sprečić, nalaze se policijski službenici Policijske stanice Istok, koji osiguravaju mjesto događaja do dolaska uviđajne ekipe.

- O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva TK, koji će izaći na mjesto nesreće i rukovoditi uviđajem, koji će obaviti istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla - dodala je Sprečić.

Saobraćaj na navedenoj lokaciji u potpunosti je obustavljen od 14.30 sati do okončanja uviđaja i odvija se alternativnim pravcima.

#adnanasprečić #MUPTK #Tuzla #SaobraćajnaNesreća #Udes #CrnaHronika