Članak

POHVALE ŠEFA KO

Šteta: Nema klanova u partiji, nemam ambiciju da budem predsjednik SDP-a, Nikšić radi odličan posao

(Patria) - Predsjednik KO SDP Sarajevo i ministar saobraćaja u Vladi KS Adnan Šteta negirao je da unutar SDP-a postoje klanovi, a da su društvene mreže medij na kojima piše ko šta hoće.

"U Sarajevu je što se tiče SDP-a situacija super. Ne mogu reći da ima klanova, branimo načela socijaldemokratije. Kada ste vlast morate raditi kompromise, morate raditi. Spremamo se za lokalne izbore. Naš target će biti da popravimo rezultat i uvjereni smo da to možemo", kazao je Šteta u jutarnjem programu BHRT-a.

Potvrdio je da će trojka ići zajedno na lokalnim izborima, ali smatra da je još rano za te aktivnosti.

Na pitanje da li je on kandidat za predsjednika SDP-a s obzirom da se Nermin Nikšić više ne može kandidirati, Šteta je odlučno negirao.

"Nemam tu ambiciju. Mislim da se trebamo fokusirati na ovo što se dešava. Predsjednik Nikšić na odličan način vodi partiju. Ne vidimo da iko iz SDP-a javno kaže da bi želio biti na tom mjestu. Mi smo donijeli odluku da novi Kongres bude nakon okončanja lokalnih izbora, odnosno iduće godine. Ali je još rano o tome pričati. SDP je velika i odgovorna partija i kako god da dogovorimo mislim da će to biti zajednički dogovor", kazao je Šteta.

Kao što je to bilo i prošli put kada se na Kongresu produžio mandat Nikšiću na čelu SDP-a, i ovog puta se već pravi kamapanja da Nikšić ostane na tom mjestu. Osim Štete, drugi zagovornik te ideje je Vojin Mijatović koji je jedan od ministara u Vladi FBiH.

Kada je riječ o projektima Ministarstva saobraćaja KS, Šteta je kazao da se radi dinamično na izgradnji tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, trolejbuskoj mreži do Vogošće, transferzalama, povezivanju Sarajeva, unaprijeđenju javnog saobraćaja i prijevoza.

Potvrdio je da je šest novih Stadler tramvaja već stiglo u Sarajevo, te se rade noćna i dnevna testiranja.

"Do početka avgusta će stići i ostali tramvaji i svih 15 tramvaja početkom školske godine bit će u saobraćaju", najavio je Šteta.

#AdnanŠteta #klanovi #SDP #predsjednik #NerminNikšić #BiH