Članak

BARAŽ ZA EURO

Zenica je spremna, još samo da i Zmajevi budu na visini zadatka

Zenica, stadion "Bilino polje", 20.45 sati, polufinalna utakmica baraža za Euro 2024. Bosna i Hercegovina dočekat će večeras neugodne Ukrajince, 24. na svijetu.

Foto: Patria

(Patria) - Zenica, stadion "Bilino polje", 20.45 sati, polufinalna utakmica baraža za Euro 2024. Bosna i Hercegovina dočekat će večeras neugodne Ukrajince, 24. na svijetu.

Po mnogo čemu teška utakmica, ne samo zbog loše forme Zmajeva, već i zbog činjenice da Ukrajinci raspolažu sa nekolicinom vrhunskih fudbalera.

Foto: Patria

Na zeničkim ulicama more je navijača. Tu su zastave Bosne i Hercegovine, ali i one s ljiljanima - Republike Bosne i Hercegovine.

Optimizma ne manjka, mada su vjerovatno svi itekako svjesni da neće biti lako.

Bh. navijači će i večeras, kao i obično, biti dvanaesti igrač u našoj selekciji. Nadajmo se da će huk s tribina i ona dobro poznata "Hajmo Bosno" Zmajeve dodatno motivisati da pruže i 200% svojih mogućnosti i nekako preskoče Ukrajinu.

Foto: Patria

A uspiju li u tom naumu, na redu je i finale baraža, koje je na programu 26. marta. Na "Grbavicu" bi nam dolijao ili Island ili Izrael. Onaj ko iz njihovog duela izađe kao pobjednik.

Sretno, Zmajevi! Srce na teren i do pobjede!

#Zmajevi #Zenica #BilinoPolje #Fudbal #Euro #baraž #Ukrajina #fudbal #fudbalskareprezentacija #sport