Članak

DUGO OČEKIVANI BARAŽ

Zmajevi žele odletjeti na Euro, ali prva od dvije prepreke večeras im je Ukrajina

Zmajevi večeras na zeničkom "Bilinom polju" od 20.45 sati igraju polufinale baraža za Euro 2024 protiv selekcije Ukrajine.

(Patria) - Napokon je stigao i taj "dan D" za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zmajevi večeras na zeničkom "Bilinom polju" od 20.45 sati igraju polufinale baraža za Euro 2024 protiv selekcije Ukrajine.

A ako na kraju izađu kao pobjednici, 26. marta na "Grbavici" igrat će s boljim iz duela Island - Izrael.

Bh. fudbaleri sinoć su na "Grbavici" odradili službeni trening. Selektor Savo Milošević ima na raspolaganju raspoložene igrače, te su pripreme za važan meč protekle u odličnoj atmosferi.

Bit će ovo peti baraž u kojem Zmajevi igraju za odlazak na jedno veliko takmičenje, i četvrti uzastopni kada su u pitanju plasmani na Euro.

Bh. tim do sada se dva puta sastajao s Ukrajincima u kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022.

Na gostovanju u Lavovu Zmajevi su remizirali 1:1, a gol za našu selekciju postigao je Anel Ahmedhodžić. U revanšu u Zenici Ukrajinci su pobijedili rezultatom 0:2.

Večerašnji meč sudi Felix Zwayer iz Njemačke, sa pomoćnicima Stefanom Luppom i Marcom Achmüllerom. Četvrti sudija je Daniel Siebert, dok su VAR sudije Bastian Dankert i Christian Dingert.

Našim Zmajevima želimo mnogo sreće protiv Ukrajinaca na, u to ne sumnjamo, večeras do posljednjeg mjesta ispunjenom "Bilinom polju"!

#Zmajevi #Fudbal #Nogomet #SavoMilošević #Ukrajina #baraž #BiH