Članak

FILMSKA ADAPTACIJA STRIPA

Mornar Popaj uskoro se vraća na male ekrane

Popaj, najpopularniji mornar na svijetu, uskoro se vraća na male ekrane jer će biti glavni lik u novoj filmskoj adaptaciji čuvenog stripa.

(Patria) - Popaj, najpopularniji mornar na svijetu, uskoro se vraća na male ekrane jer će biti glavni lik u novoj filmskoj adaptaciji čuvenog stripa.

Popaj je debitovao u stripu Elzieja Crislera Segara još 1920-ih godina, otkada je poznat kao vjerovatno najveći ljubitelj špinata na svijetu, prenosi Danas.rs.

Novi projekat radit će Chernin Entertainment i King Features, a scenarista bi trebalo da bude Michael Caleo, poznat po serijama "The Sopranos" i "Sexy Beast", i filmu "The Family".

Ovo je prva igrana verzija Popaja još od istoimenog filma iz 1980. godine u kojem je naslovnu ulogu tumačio Robin Williams.

Film koji je režirao Robert Altman i u kojem je Shelley Duvall tumačila ulogu Olive okarakterisan je kao veoma loš po izlasku, ali je s vremenom stekao svojevrsni kultni status.

Uprkos lošim kritikama, taj film bio je profitabilan, jer je studiju "Paramount Pictures" za budžet od 20 miliona dolara zaradio 60 miliona širom svijeta.

Popaj je ove godine proslavio 95. rođendan, a od prvog pojavljivanja dobio je brojne animirane adaptacije i puno licencirane robe iz skoro svih sfera života.

Ključna je inspiracija za modne brendove "Moschino", "Supreme" i "A Bathing Apre", a i dalje je zaštitno lice brenda špinata pod nazivom "McCall Farms".

Svoju snagu, naravno, Popaj dobija kada pojede baš ovo povrće iz konzerve i mnogi roditelji ga koriste kao motivaciju za svoju djecu da jedu špinat.

Kako je ovaj lik i dalje popularan među ljudima raznih godina, dobio je niz izmaštanih trejlera za nepostojeće filmove u kojima je uglavnom predstavljen kao odbačeni ratnik samotnjak.

#crtanifilm #Popaj #magazin1