Članak

SARAJEVO

Turska vojna misija večeras organizuje iftar na otvorenom kod Vijećnice

Turska vojna misija, koja u BiH djeluje u sastavu Mirovnih snaga Evropske unije (EUFOR), u Sarajevu će danas organizovati iftar na otvorenom.

(Patria) - Turska vojna misija, koja u BiH djeluje u sastavu Mirovnih snaga Evropske unije (EUFOR), u Sarajevu će danas organizovati iftar na otvorenom.

Predstavnici Turske vojne misije pozivaju građane na iftar koji će biti upriličen na platou ispred sarajevske Vijećnice.

Institucije i organizacije Republike Turske i ove godine tokom ramazana, mjeseca Božije milosti i berićeta​​​​​​​, organizuju iftarske programe u BiH i pristižu upomoć onima kojima je pomoć potrebna.

Samo jedna od njih je Turska vojna misija, koja je i tokom prošlog ramazana imala niz aktivnosti pomoći i podrške građanima BiH.

Prošle godine, između ostalog, podijeljeni su paketi pomoći za oko 700 porodica u više bh. gradova.

Osim toga, tokom ramazana, Turska vojna misija realizovala je niz drugih projekata, a ono što je posebno značajno istaknuti jeste podrška koju daju bh. obrazovnom sistemu.

Pripadnici Turske vojne misije tako su obnovili veliki broj škola i sportskih dvorana, donirali potrebnu opremu i pribor te učenicima širom BiH osigurali uslove za kvalitetno školovanje.

#EUFORAltea #Turska #iftar #BiH