Članak

ODLUČIO KOLEGIJ

Skupština KS zasjeda o sigurnosnoj situaciji 29. marta

(Patria) - Skupština KS zasjedat će hitno 29. marta o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo.

Odluka je ovo Kolegija Skupštine KS, koji je sazvao sjednicu za 29. mart u 9.30 sati, potvrđeno je za Patriju.

Podsjećamo, 1. februara zahtjev za održavanje hitne sjednice na temu sigurnosti u Kantonu Sarajevo podnijeli su zastupnici Stranke za BiH, SDA i DF-a, ali predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (NIP) nije obavijestio članove Kolegija Skupštine o održavanju sjednice na kojoj bi se utvrdio termin hitne sjednice s obzirom da prema Poslovniku odluku o utvrđivanju hitnog karaktera sjednice Skupštine donosi Kolegij Skupštine.

No, nakon što su i pojedinci iz pozicije, poput Aljoše Čampare kritikovali nadležne u KS, između ostalih Admira Katicu (ministar unutrašnjih poslova), Elvedina Okerića (predsjednik Skupštine KS), odlučeno je da će biti održana hitna sjednica zakonodavnog tijela KS o situaciji koja je kulminirala u Kantonu Sarajevo.

Podsjećamo, u prva tri mjeseca ove godine svjedočili smo ubistvu, huliganskim sukobima, pucnjavama, bacanju eksplozivnih naprava, vršnjačkim sukobima, saobraćajnim nesrećama s teškim posljedicama... tako da su kantonalni zastupnici svakako pozvani da donesu mjere za rješavanje ovog pitanja.

#AdmirKatica #ElvedinOkeric #HitnaSjednica #HuliganskiSukobi #KolegijSkupstine #NadleznostKS #Sarajevo #SigurnosnaSituacija #SkupstinaKs #BiH