Članak

NARUŠENA SIGURNOSNA SITUACIJA

Zuhrić nakon ranjavanja maloljetnika: Vlast poručuje 'pucajte, niko neće učiniti ništa'

(Patria) - Zastupnici SDA, DF-a i Stranke za BiH u Skupštini KS još početkom februara su uputili zahtjev za sazivanje hitne sjednice na kojoj bi bilo raspravljano o sigurnosnoj situaciji na području Kantona Sarajevo (KS). Njihov zahtjev je odbijen, a predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (NIP) takav zahtjev odbacuje iako je sigurnosna situacija u KS sve gora, a svakodnevno svjedočimo pucnjavama usred dana, napadima, divljanju u saobraćaju, neriješenim likvidacijama...

Nakon sinoćnje pucnjave u najužem dijelu Sarajeva u kojoj je maloljetnik povrijeđen i pucnjave nakon džuma-namaza na Kovačima, oglasio se i prvi zastupnik aktuelne vlasti Aljoša Čampara (NIP). On je upozorio na sve složeniju sigurnosnu situaciju i također zatražio hitnu sjednicu Skupštine KS.

Oglasio se i šef Kluba DF u Skupštini KS Albin Zuhrić.

"Sarajevo postaje najnesigurniji grad za život u regionu. Pucnjave na ulicama su postale svakodnevnica. Uzroke bi mogli pronaći u mnogim društvenim i političkim pojavama i nedostacima, ali ovaj put je isključivi krivac vlast Trojke. Zašto? Zato što zabranjuje da o sigurnosnoj situaciji uopšte razgovaramo na Skupštini, zato što ne čini ništa, zato što se zbog svog imidža ponašaju kao da se ništa ne dešava. Ova vlast šalje poruku, pucajte, niko neće učiniti ništa", napisao je Zuhrić na X-u.

#ElvedinOkerić #opozicija #sigurnosnasituacija #SkupštinaKS #vlast #BiH