Članak

DERBI 23. KOLA

Željezničar upisao novi poraz: Mulahusejnović potopio Plave

U derbiju 23. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je ugostio Željezničar, a duel starih rivala završen je pobjedom domaćih (2:0) po veoma teškom terenu zbog obilnih padavina.

Aktuelni prvak Wwin lige teško može da stigne vodećeg Borca, ali očito ne odustaje od titule. Plemići su danas pred svojim navijačima došli do nove pobjede i to u utakmici u kojoj nisu briljirali.

Unatoč možda većoj motivaciji zbog želje da se spase ispadanja, gosti iz Sarajeva nisu došli do pobjede, a ni do boda iako se činilo da bi mogli konačno ostati neporaženi u gostima. Vjerovali ili ne, ovo je 12. gostujuća utakmica Plavih ove sezone, a i dalje nisu osvojili niti jedan bod.

U prvih 10-ak minuta po jedan pokušaj na obje strane. Prvo je Malekinušić glavom probao, ali je Muftić lagano odbranio, dok je na drugoj strani Cocalićev udarac glavom otišao pokraj gola Mostaraca.

Prvu veću šansu imao je domaći tim u 18. minuti. Memija centrira, Malekinušić ostaje sam na drugoj stativi, glavom šutira, no lopta ide ravno u dobro postavljenog Muftića. Uzvraća Željezničar preko Hiroša, koji je tukao s oko 25 metara, ali je lopta završila u rukama domaćeg golmana.

Na početku meča Haračić je probao glavom na centaršut Radinovića, no izblokiran je njegov pokušaj. Upravo je Haračić propustio najbolju šansu utakmice. Sa samo pet metara je, potpuno sam, pucao preko gola.

Umalo da njegov promašaj kazni Mulahusejnović 20-ak minuta prije kraja, ali nije bilo dovoljno preciznosti u njegovom udarcu glavom. Zrinjski je u tim trenucima izgledao opasnije na terenu, ali nije uspijevao da dođe do pogotka.

Nardin Mulahusejnović je dotukao Željezničar

I onda u 80. minuti Zrinjski stiže do slavlja. Mulahusejnović je sjajno šutirao glavom i pogodio s 14 metara za 1:0. Očekivao se odgovor Željezničara, no tim Brune Akrapovića nije imao snage za povratak, pa je upisao novi poraz. Štaviše, domaćin je uspio da potvrdi pobjedu.

U 89. minuti sjajan prodor Mulahusejnovića po desnoj strani, ubacio je na drugu stranu gdje je Ćuže bio sam, a onda snažnim udarcem "zakucao" Plave. Da stvar bude gora, Radinović je dobio crveni karton u nadoknadi, a potom zakuhao sa klupom Zrinjskog.

Sa ova tri boda, Zrinjski ima 46 i na -9 je od Borca koji sutra dočekuje Zvijezdu 09. Željezničar je preptosljednji sa 23 boda, a slijede mu novi teški mečevi nakon reprezentativne pauze, pošto će prvo ugostiti Velež, a onda gostovati Slogi pa ugostiti Sarajevo, piše sportsport.ba.

#FKŽeljezničar #Zrinjski #sport