Članak

ZBOG LOŠEG SUĐENJA

Prekinut susret Sarajeva i Borca na Koševu, bordo tim napustio travnjak u sudijskom vremenu

Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i banjalučkog Borca prekinuta je večeras na stadionu Koševo u sudijskoj nadoknadi.

(Patria) - Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i banjalučkog Borca prekinuta je večeras na stadionu Koševo u sudijskoj nadoknadi.

Izrevoltirani odlukama glavnog arbitra Matea Muse, domaći su odlučili samovoljno napustiti teren, piše Faktor.

Prilikom prekida Borac je imao vodstvo od 2:1, što je rezultat koji Banjalučane vodi u polufinale (prvi meč završen 0:0).

Inače, Borac je večeras poveo u 23. minuti preko Stefana Marčetića.

U 49. minuti domaći su tražili penal nakon duela Mustafića i Ćelića u šesnaestercu Borca. No, sudija Musa nije se oglašavao, već je zbog protesta trenera bordo tima Simona Rožmana počastio žutim kartonom.

U 54. minuti dosuđen je penal sa Sarajevo. Loptu je na 11 metara namjestio Čataković i pogodio.

Slavlje na Koševu bilo je kratkog daha, s obzirom na to da su gosti ubrzo ponovo bili u rezultatskom suficitu.

Igrala se 61. minuta kada je Vuković prošao pored Beganovića, a onda i Hasića i lijepo ubacio, a Marčetić skočio između Đuričkovića i Solde i postigao drugi gol na susretu.

Novi udarac za Sarajevo stigao je u 63. minuti - crveni karton zaradio je rezervista Renan Oliveira, svega šest minuta nakon ulaska u igru.

Brazilac je isključen nakon asistencije sudije asistenta, koji je vidio da je Oliveira u jednom duelu rukom u lice udario igrača Borca.

Poslije isključenja Sarajevo je bilo u teškoj situaciji. Imali su domaći loptu u nogama, ali gosti su znalački zatvorili sve prilaze golu.

#FKBoracBanjaluka #FKSarajevo #fudbal #kupbosneihercegovine #sport