Članak

DVOJE UHAPŠENIH

Jedna osoba ranjena u pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta u Tuzli

Službenici Policijske stanice Zapad, Policijske uprave Tuzla zaprimili su sinoć prijavu o upotrebi vatrenog oružja ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Husinske bune.

(Patria) - Službenici Policijske stanice Zapad, Policijske uprave Tuzla zaprimili su sinoć prijavu o upotrebi vatrenog oružja ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Husinske bune.

Hici iz vatrenog oružja upućeni su u smjeru S.D. (48) iz Lukavca, nakon čega su dvojica aktera pucnjave pobjegla s mjesta događaja.

Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju.

Operativnim radom, policijski službenici došli su do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK.

Radi se o E.S. (1988.) i A.B. (1985.) - obojica iz Tuzle, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem su nalogu uviđaj izvršili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla - PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

"Licima E.S. i A.B. je oduzeta sloboda, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu s učinjenjem krivičnog djela iz člana 166. u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH - Ubistvo u pokušaju.

U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz Izvještaj biti predata Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje", saopštili su iz Uprave policije MUP-a TK.

#CrnaHronika #MUPTK #Pucnjava #Tuzla