Članak

NBA LIGA SAOPŠTILA

Francuski košarkaš Rudy Gobert zbog nesportskog poteza kažnjen sa 100.000 dolara

Košarkaš NBA ekipe Minnesota Timberwolves, Francuz Rudy Gobert kažnjen je sa 100.000 dolara zbog nesportskog poteza prema sudiji utakmice protiv Cleveland Cavaliersa, objavila je NBA liga.

(Patria) - Košarkaš NBA ekipe Minnesota Timberwolves, Francuz Rudy Gobert kažnjen je sa 100.000 dolara zbog nesportskog poteza prema sudiji utakmice protiv Cleveland Cavaliersa, objavila je NBA liga.

Gobert je tokom utakmice dobio tehničku grešku zbog geste koja implicira da je sudija, koji mu je dosudio šestu ličnu grešku, korumpiran, prenosi Hina.

- Koštao sam svoju ekipu utakmice. Bila je to nezrela reakcija - kazao je 31-godišnji francuski internacionalac nakon utakmice.

Gobert je kažnjen sa 100.000 dolara zbog "neprikladne i neprofesionalne geste prema službenoj osobi, a zatim i javnog kritikovanja suđenja", napisala je NBA u saopštenju za javnost.

Minnesota se trenutno nalazi na drugom mjestu Zapada sa skorom 44-20, s porazom više od vodeće ekipe zapada Oklahoma City Thunderu.

#kazna #košarka #sport
B

Ova sankcija služi kao podsjetnik svim igračima da, bez obzira na drift hunters frustracije ili neslaganja tokom igre, profesionalizam i poštovanje moraju biti očuvani