Članak

JEDNO PUŠTENO UZ KAUCIJU

Turska: Šestero uhapšenih zbog špijunaže za izraelski Mossad

Turske vlasti uhapsile su šest osoba i optužile ih za špijuniranje za izraelsku obavještajnu službu Mossad, objavila je u petak turska obavještajna agencija (MIT).

(Patria) - Turske vlasti uhapsile su šest osoba i optužile ih za špijuniranje za izraelsku obavještajnu službu Mossad, objavila je u petak turska obavještajna agencija (MIT), javlja Reuters.

U utorak je MIT rekao da je policija privela sedam osoba, uključujući privatnog detektiva, zbog prodaje informacija Mossadu. U petak se navodi da je njih šest uhapšeno, a jedan je pušten uz kauciju. Iz Izraela nije bilo komentara.

Turski sud je u januaru naredio hapšenje petnaest osoba i deportaciju osam drugih osumnjičenih da su povezani sa Mossadom i da su ciljali Palestince koji žive u Turskoj. Prošlog mjeseca Turska je uhapsila još sedam osoba osumnjičenih za prodaju informacija Mossadu.

Turski i izraelski čelnici su razmjenjivali kritike od početka rata Izraela i Hamasa prošlog oktobra. Turska je upozorila Izrael na „ozbiljne posljedice“ ako pokuša loviti pripadnike Hamasa koji žive izvan Palestinskih teritorija, uključujući Tursku.

#Mossad #Izrael #špijunaža #Turska #Svijet