Članak

UTRKA ZA PREDSJEDNIKA SAD

Biden ne isključuje debatu s Trumpom

Američki predsjednik Joe Biden u petak je rekao da ne isključuje debatu s Donaldom Trumpom nakon što je bivši predsjednik izazvao sadašnjeg.

(Patria) - Američki predsjednik Joe Biden rekao je jučer da ne isključuje debatu s Donaldom Trumpom nakon što je bivši predsjednik izazvao sadašnjeg, javio je Reuters.

- Zavisi od njegovog ponašanja - rekao je Biden.

Taj komentar, dat novinarima dok je odlazio iz Washingtona u Philadelphiju, značio je da ne isključuje debatu s Trumpom prije predsjedničkih izbora 5. novembra.

U godinama predsjedničkih izbora Komisija za predsjedničke debate obično organizuje i organizuje tri debate. U nadmetanju između Bidena i Trumpa 2020. godine, njih dvojica su dva puta debatovali, ali je treći susret otkazan.

Prije dvije godine Republikanski nacionalni komitet izglasao je povlačenje iz pomenute komisije, nakon Trumpovih pritužbi na vrijeme održavanja događaja, formata debata i izbora moderatora. Ali u srijedu je Trump izazvao Bidena na svojoj društvenoj mreži Truth (Istina).

"Za dobro naše zemlje važno je da Joe Biden i ja raspravljamo o pitanjima koja su toliko bitna za Amerikance i američki narod. Stoga pozivam na debate, BILO KAD, BILO GDJE!", napisao je Trump.

Trump je odbio da učestvuje u bilo kakvim debatama tokom nadmetanja za republikansku predsjedničku nominaciju.

#DonaldTrump #izbori #JoeBiden #SAD #Utrka #Svijet