Članak

ISTINA U OČI

Forto čestitao 8. mart pa dobio odgovor: Počistite svoje redove od nasilnika, u koaliciji ste sa strankama koje ih imaju

(Patria) - Predsjednik Naše stranke Edin Forto putem Facebooka čestitao je 8. mart Međunarodni dan žena, a u poruci je poručio da želi društvo bez nasilja nad ženama.

"Za društvo bez nasilja nad ženama! Za društvo u kojem nema pozicija ekskluzivno rezervisanih za muškarce! Moramo biti spremni platiti svaku cijenu koja bude potrebna za ostvarenje jednakosti spolova", naveo je Forto.

No, uskoro je dobio i odgovor na svoje želje. Jedna korisnica Facebooka mu je napisala da je njegova čestitka za nju uvreda.

"Prvo počistite nasilnike u Vašim redovima, ministre koji tuku žene, urlaju na novinarke, a šute jačim od sebe pa onda čestitajte ovaj dan. Ovako zvuci kao uvreda", napisano je u komentaru.

Forto je odgovorio da u Našoj stranici nema "ovih koje pobrajate".

No i na to je dobio odgovor iste korisnice.

"Vaše prisustvo konferenciji na kojoj Vaš koalicioni partner urla na novinarku bez reagiranja sa Vaše strane i te kako pokazuje Vaš odnos prema zlostavljanju žena pa je Vaša čestitka uvreda svim ženama koje mimo politike zarađuju za život. A koaliranje na svim nivoima sa onima koji tuku svoje žene je dno dna", navodi se u ljutitom odgovoru.

Nakon toga Forto nije više odgovarao.

#čestitka #EdinForto #nasilnici #BiH