Članak

UHAPŠEN BUGARSKI DRŽAVLJANIN

Srbijanska policija na GP Preševo zaplijenila 42 kilograma droge skrivene u rezervoaru kamiona

Srbijanska policija zaplijenila je 42,3 kilograma droge na graničnom prijelazu Preševo sa Sjevernom Makedonijom.

(Patria) - Srbijanska policija zaplijenila je 42,3 kilograma droge na graničnom prijelazu Preševo sa Sjevernom Makedonijom.

Tom prilikom prilikom ulaska u Srbiju uhapšen je bugarski državljanin inicijala I.N.I. (1980.), saopštio je danas MUP Srbije.

Kako je objašnjeno iz Uprave carina, 63 paketa praškaste materije, za koju se sumnja da je amfetamin, skriveno je u rezervoaru jednog kamiona.

Slučaj je otkriven jučer, kada je na ulazu u Srbiju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji.

Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u predjelu rezervoara za gorivo koji je bio pregrađen za potrebe krijumčarenja, rekli su iz Uprave carina.

"Carinski službenici su primijetili da je prostor namijenjen za krijumčerenje bio zamaskiran posebnim gitom kako bi djelovalo da je riječ o fabričkoj izradi.

Detaljnim pregledom su sumnje na koje je ukazao snimak skenera potvrđene, jer je unutrašnjost rezervoara bila podijeljena tako da samo jedna četvrtina primi gorivo, dok je veći dio rezervoara poslužio za skrivanje narkotika", navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

#Droga #Region #Srbija