Članak

TRAGIČNO STRADALIM DOKTORICAMA

U Sarajevu će sutra biti otkrivena spomen-ploča Azri Spahić i Almi Suljić

U Sarajevu će sutra biti otkrivena spomen-ploča Azri Spahić i Almi Suljić, mladim doktoricama tragično stradalim u udesu na Marijin Dvoru u Sarajevu.

(Patria) - U Sarajevu će sutra biti otkrivena spomen-ploča Azri Spahić i Almi Suljić, mladim doktoricama tragično stradalim u udesu na Marijin Dvoru u Sarajevu prošle godine, saopštio je Grad Sarajevo.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić će u 13.30 sati, zajedno s porodicama, prijateljima i kolegama, položiti cvijeće i odati počast stradaloj sarajevskoj mladosti.

"Postoje životi koji kratko traju, a mnogo više ostave i daju…", uklesan je tekst na spomen-ploču koju je podigao Grad Sarajevo u znak sjećanja na dva tragično ugašena života.

Azra Spahić i Alma Suljić tragično su stradale u udesu 26. maja 2023. u Sarajevu. Obje doktorice bile su veoma uspješne studentice, doktorice i aktivistice u društvu.

Optuženi Armin Berberović, protiv kojeg se vodi sudski postupak, je na pješačkom prelazu u naselju Marijin Dvor automobilom naletio na tri pješakinje.

Tom je prilikom usmrtio jednu od njih - Azru Spahić, mladu doktoricu na mjestu, a teško povrijedio njenu prijateljicu Almu Suljić, koja je preminula nakon skoro mjesec dana borbe za život. Njihova treća prijateljica E.S. zadobila je lakše povrede.

#AlmaSuljić #AzraSpahić #BiH #Doktori #SaobraćajnaNesreća