Članak

PARLAMENT FBIH

NES i SBiH: Pedagoge-psihologe uvrstiti kao ravnopravne i kompetentne stručnjake za obavljanje psihološke djelatnosti

Usvajanje zakona u predloženoj formi Nacrta pedagozima-psiholozima bi oduzelo pravo na rad koje im je obrazovanjem i diplomom javnog Univerziteta garantirano.

(Patria) - Narodni evropski savez (NES) BiH je, zajedno sa Strankom za BiH, u parlamentarnu proceduru uputio Zaključak s prijedlozima da se u Nacrt zakona o djelatnosti psihologa uvrste i pedagozi-psiholozi kao ravnopravni i kompetentni stručnjaci za obavljanje psihološke djelatnosti.

"Isključivanje pedagoga-psihologa iz zakona kojim se tretira psihološka djelatnost podrazumijevalo bi nanošenje dugoročne štete našem društvu koja bi se ogledala u tome da bi veliki broj stručnjaka, koji mogu pružiti psihološku pomoć, bio proglašen nekompetentnim u vremenu kada svjedočimo sve većoj stopi nasilja u društvu i sve većoj potrebi za stručnjacima koji mogu pomoći unapređenju mentalnog zdravlja.

Usvajanje zakona u predloženoj formi Nacrta pedagozima-psiholozima bi oduzelo pravo na rad koje im je obrazovanjem i diplomom javnog univerziteta garantirano", objavio je na svom Facebook profilu zastupnik NES-a u Parlamentu FBiH Sandi Salkić.

#nes #ParlamentFederacije #politika #SandiSalkić #BiH