Članak

NBA LIGA

Sunsi nakon produžetka slavili u Denveru, Nurkić opet najbolji skakač u svom timu

Pobjedom nad prvacima NBA lige, Sunsi su prekinuli mini seriju od dva vezana poraza, te nakon 62 odigrana kola imaju omjer 36 pobjeda i 26 poraza.

Duel Nurkića i Jokića (Foto: X)

(Patria) - Phoenix Sunsi slavili su noćas kod Denver Nuggetsa nakon produžetka rezultatom 117:107.

Regularni dio susreta okončan je rezultatom 102:102, da bi tim bh. košarkaša Jusufa Nurkića u dodatnih pet minuta bio bolji i riješio ih sa 15:5.

Pobjedom nad prvacima NBA lige, Sunsi su prekinuli mini seriju od dva vezana poraza, te nakon 62 odigrana kola imaju omjer 36 pobjeda i 26 poraza. Trenutno zauzimaju 6. poziciju na Zapadnoj konferenciji.

Noćašnji susret Sunsa i Nuggetsa ujedno je bio i duel Jusufa Nurkića i Srbijanca Nikole Jokića. Bolji učinak imao je srbijanski centar, ali je Nurk na kraju odnio pobjedu.

Sunsi su u trećoj dionici utakmice vodili sa čak 22 poena (77:55), no domaći košarkaši postepeno su istopili tu razliku i na kraju stigli do produžetka.

U pobjedničkom timu najbolji je bio Kevin Durant sa 35 poena, dok je Grayson Allen ubacio 28.

Nurkić je za nešto manje od pola sata provedenih na parketu ubacio svega sedam poena, te tome pridodao šest asistencija. No, Živiničanin je još jednom bio najbolji skakač u svom timu, zabilježivši 12 skokova.

U Denveru je najefikasniji bio Jamal Murray sa 28 poena, a pratio ga je Jokić sa 25 poena i 16 skokova.

#DenverNuggets #JusufNurkić #Košarka #nba #NikolaJokić #PhoenixSuns #SPORT