Članak

ZASTUPNIK STRANKE ZA BiH

Šaljić: Na narednoj sjednici Skupštine KS tražit ću da Prirodno-matematički fakultet sankcioniše Šarčevića!

(Patria) - Kad kreneš Šarčeviću iz Bosne, povedi profesoricu Silajdžić i akademika Kurtćehajića.

Ovako je na posljednje komentare docenta na Prirodno-matematičkom fakultetu i urednika portala Prometej reagovao zastupnik Stranke za BiH u Skupštini KS Jasmin Šaljić.

"Profesor na matematičkom fakultetu u Sarajevu izvjesni Šarčević, uznemirio nas je više puta posljednih godina na način da je na svom Facebok profilu i portalu koji uređuje vrijeđao i psovao članove porodice građanima koji su dali svoj glas zlatnom ljiljanu, Željku Komšiću. Posljedni put to je uradio za Dan nezavisnosti naše države predstavljajući gradonačelnicu Benjaminu Karić kao primitivku jer se fotografisala sa dječakom koji na glavi nosi beretku sa našim temeljnim simbolom a to je 'ljiljan'", navodi Šaljić.

Šaljić dodaje da je Šarčević gradonačelnicu Sarajeva predstavljao primitivnom osobom a građane Sarajeva koji su joj dali glas ili povjerenje "lobotominiranom svjetinom".

"Šta je definicija lobotomije? Lobotomija je procedura kojom se pacijentu specijalnim iglama uklanja prednji dio mozga koji je zadužen za ponašanje i koji definiše ličnost kod čovjeka! Osim što je ovako brutalno izvrijeđao simpatizere i glasače DF-a psujući im majku dok je glasače SDP-a predstavio kao lobotomirane tj. da nemaju prednjeg mozga, izrevoltirao je i sve patriote koji vole ovu državu jer u stvari u pozadini njemu smetaju naši temeljni simboli ljiljani i zastava koja se zaviorila u UN-a u maju '92 godine", smatra Šaljić.

Zastupnik Stranke za BiH dodaje: "I naravno rečenica da je obilježen još jedan besmisleni dan nezavisnosti."

Zanimljiva je šutnja zvaničnika SDP-a? I zanimljiva je šutnja i boračkih udruženja? Kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo na prvoj narednoj sjednici tražiti ću odgovornost i ovaj put od UNSA, rektora Rifata Škrijelja i matičnog fakulteta da sankcionišu i da se ograde od istupa profesora Franje Šarčevića".

"Da se ograde isto kao u slučaju profesorice Silajdžić koja je negirala agresiju na BiH, izjednačila neustavni 9. januar sa Danom nezavisnosti BiH te iznijela tezu da je ovdje bio vjerski i građanski rat! Podsjećam da se rektor Škrijelj na moju inicijativu i pitanje u Skupštini KS distancirao i jasno ogradio od istupa profesorice Silajdžić te kazao da je sad na potezu disciplinska komisija i etičko vijeće. Isto očekujem i ovom slučaju Šarčević! Šta imaju zajedničko ova dva profesora osim mržnje nezavisnosti vlastite države? Imaju i to da su na budžetu i primaju plate od institucija koje finansiraju poreski obaveznici u Kantonu Sarajevo, među tim poreskim obaveznicima ponajviše su bivši pripadnici Armije RBiH čiju ulogu oni degradiraju!

P.S.
Kad krenete nemojte zaboravit povesti i Haverića te brkaliju Nikšića onog zastupnika što psuje majku borcima ARBiH. A možete komotno pozvati i rukovodstvo i polovinu članova tzv. 'naše stranke,", zaključio je Šaljić.

#BenjaminaKarić #DamirNikšić #franjošarčević #FranjoŠarčević #JasminŠaljić #RifatŠkrijelj #SabinaSilajdžić #BiH