Članak

UOČI VJEČITOG DERBIJA

MUP KS o jučerašnjim neredima: Šest navijača uhapšeno zbog napada na policajce

Sarajevska policija uhapsila je šest osoba zbog jučerašnjeg napada na policijske službenike tokom intervencije uoči derbija između Sarajeva i Željezničara.

(Patria) - Sarajevska policija uhapsila je jučer šest osoba zbog napada na policijske službenike tokom intervencije uoči vječitog derbija između Sarajeva i Željezničara, saopštio je MUP KS.

"Dana 3. marta 2024. u popodnevnim satima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS uhapsili su: B.H. (2001.) i M.S. (1997.) - zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo 'Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti' (član 359. stav 2. KZ FBiH); A.B. (1991.), A.Ć. (1991.), N.B. (1999.) i Dž.Dž. (1995.) - zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo 'Napad na ovlaštenu službenu osobu' (član 359. stav 2. KZ FBiH) u vezi sa članom 31. istog zakona (saučesništvo).

Imenovani se sumnjiče za napad na policijske službenike u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, u kojem su povrijeđena dva policijska službenika.

Putnička motorna vozila 'Peugeot' i 'Renault Megane', kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, općina Ilidža, te u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva KS, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje uhapšenih MUP-a KS", saopštili su iz MUP-a KS.

Ističu i da se nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja.

#CrnaHronika #FKSarajevo #FKŽeljezničar #MUPKS #policij #vječitiderbi