Članak

Predstavnici NES-a obilježili Dan nezavisnosti BiH: Naša domovina će biti trajna kategorija sve dok bude živjela u našim srci

(Patria) - Predstavnici Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje na spomen obilježjima širom Sarajeva obilježili su 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Cvijeće su položili i Fatihu proučili na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, ispred Vječne vatre, te na Spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995.

Predstavnici NES-a istakli su veliki značaj ovog datuma koji simbolizira suverenitet, nezavisnost, integritet i jedinstvo BiH. Na današnji dan građani Bosne i Hercegovine izašli su na referendum i dali podršku hiljadugodišnjoj tradiciji i historiji naše države.

-Ovo je jedan od najznačajnijih datuma i izuzetno je važno slaviti ga i sjećati se žrtava koje su podnijete kako bismo danas živjeli slobodno u nezavisnoj Bosni i Hercegovini. Istinom i vjerom u Boga borili smo se i dalje ćemo se boriti. Naša domovina će biti trajna kategorija sve dok bude živjela u našim srcima. Prkosna i ponosna, naša država, Bosna i Hercegovina - poručili su predstavnici NES-a.

Svim građankama i građanima sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

#BiH #NarodniEvropskiSavez #NES #DanNezavisnosti