Članak

TRAŽE DA IM SE UPLATE SVI ZAOSTACI

Sindikat radnika u BHRT: Od 800 uposlenih 60 posto prima plaću od 600 do 900 KM, tražimo povećanje ili prestajemo raditi!

(Patria) - Samostalni sindikat radnika u BHRT-u oglasio se saopćenjem uoči sastanka u Elektroprivedi BiH na kojem bi se trebalo razgovarati o rješenju za naplatu RV takse.

"Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva sve odgovorne na ozbiljnost i odgovornost prema uposlenicima Javnog servisa BiH. Tražimo da se pronađe sistemsko rješenje i potpiše Ugovor kojim će se osigurati povećanje plate, toplog obroka, uplata doprinosa i poboljšanje uslova rada.

Gospodo, dobro razmislite, u pitanju je egzistencija oko 800 uposlenih od kojih 60 posto prima plaću od 600 do 900 KM, što ne može biti ni za osnovne životne potrebe a vi to dobro znate. Ta sredstva su socijala za režije i lijekove a ne za život dostojan čovjeka?!

Ukoliko nam ne povećate primanja prestat ćemo raditi, imamo podršku naših kolega Sindikalaca iz BiH i regije, Evropske i međunarodne federacije novinara i medijskih radnika.

Po ko zna koji put pozivamo Tužilaštvo BiH i Finansijsku inspekciju neka provjere medijske navode o tome, ko višemilionska sredstva bh. građana zadržava za sebe ili ih rasipa i gdje su? Krajnje je vrijeme da otvorite i taj
predmet i uđete u sva tri javna emitera u Bosni i Hercegovini", navode iz Sindikata.

#BHRT #BiH #plaća #radnici #rtvtaksa #bih