Članak

PREMIJER LIGA BIH

Široki Brijeg slavio nad očajnim Željezničarom

Široki Brijeg savladao je danas u Čitluku ekipu sarajevskog Željezničara u posljednjem meču 20. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:0.

(Patria) - Široki Brijeg savladao je danas u Čitluku ekipu sarajevskog Željezničara u posljednjem meču 20. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:0.

Podsjetimo, prvobitno je bilo planirano da ova dva tima snage odmjere jučer od 13 sati, ali je zbog natopljenog terena na stadionu Bare u Čitluku meč prolongiran, piše Faktor.

Jučerašnje vremenske neprilike ostavile su posljedice na teren koji je bio u lošem stanju, što je dosta diktiralo tempo igre.

Prvo dešavanje na meču bilo je u 12. minuti. Pranjić se provukao iza leđa odbrane Plavih, Muftić brani.

Već u narednom napadu Mašić je šutirao, a Muftić ponovo sjajno odbranio.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli skoro ništa ni od jedne ekipe.

Domaći tim je već u na otvaranju drugog dijela zaprijetio. Lukić je pokušao atraktivno "makazicama", ali lopta se od Selimovića odbila u korner.

Kuprešak je u 54. minuti pokušao sjajno sa distance, ali Muftić se ponovo iskazao među stativama Plavih.

Široki Brijeg do vodstva dolazi u 58. minuti. Marin je sjajno uposlio Kuprešaka koji izlazi jedan na jedan sa Muftićem i pogađa za zasluženu prednost domaćeg tima.

Konačnih 2:0 postavio je rezervista Mišić nakon velike greške Drlje u 90. minuti.

Za Željezničar je ovo bio deseti gostujući poraz ove sezone u Premijer ligi. Tim s Grbavice ostao je deveti na tabeli sa 20 bodova. S druge strane, Široki zauzima šesto mjesto sa 28 poena.

Standings provided by Sofascore


#FKŽeljezničar #fudbal #PremijerLiga #ŠirokiBrijeg #Sport