Članak

'NIJE BILO GRAĐANSKOG RATA'

Udruženja žrtava Sanji Vulić poslala knjigu o agresiji Srbije i Hrvatske na BiH: 'Pročitajte, znanje je neprocjenjivo'

U Bosni i Hercegovini nije bio građanski rat, već međunarodni oružani sukob ili, radi boljeg razumijevanja, agresija Srbije i Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu.

(Patria) - U Bosni i Hercegovini nije bio građanski rat, već međunarodni oružani sukob ili, radi boljeg razumijevanja, agresija Srbije i Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu.

Naveli su to u zajedničkom saopštenju Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa", reagujući na novi medijski istup zastupnice SNSD-a u Parlamentu BiH Sanje Vulić.

Državnu zastupnicu Vulić, kako su naveli u saopštenju koje potpisuju Murat Tahirović i Munira Subašić, žele obavijestiti o nekoliko činjenica:

- Srpski svet je replika velike Srbije i snovi aktuelne vlasti u Beogradu i Banjoj Luci;

- Entitet Rs je dio Bosne i Hercegovine, kao što je Vojvodina sastavni dio Srbije;

- Odlukom Ustavnog suda BiH, deveti januar nije dan entiteta Rs;

- U Bosni i Hercegovini nije bio građanski rat, već međunarodni oružani sukob ili, radi boljeg razumijevanja, agresija Srbije i Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu.

A da bi razumjela pojam međunarodnog oružanog sukoba, na adresu njenog kabineta u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu poslali su joj knjigu pod nazivom "Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u Bosni i Hercegovini".

"Pročitajte! Znanje je neprocjenjivo", poručili su iz udruženja žrtava zastupnici Vulić.

#MuniraSubašić #MuratTahirović #SanjaVulić #SNSD #UdruženježrtavaISvjedokaGenocida #BiH