Članak

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET

MEJDAN RASPRODAT Bh. košarkaši dočekuju Francusku

(Patria) - U rasprodatom tuzlanskom Mejdanu bh. košarkaška reprezentacija večeras igra susret sa Francuskom u kvalifikacijama za Eurobasket 2025. Nakon pobjede nad Kiprom 99:66, u našem timu ne nedostaje optimizma, ali je Francuska ipak daleko jači protivnik.

Selektor Adis Bećiragić kazao je da Francuska dolazi u izuzetno jakom sastavu, s velikim brojem kvalitetnih igrača, koji mogu da riješe utakmicu i postignu veliki broj poena.

"Mi smo fizički i psihički spremni, imamo ogromnu motivaciju i želju da igramo dobro pred našom publikom. Nadamo se dobroj utakmici i, naravno, pobjedi. Znamo dobre strane našeg protivnika, ali i loše, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Igrat ćemo onako kako prilični našem rosteru i s namjerom da vlastite prednosti izbacimo u prvi plan. Igrati će isti sastav kao i protiv Kipra”.

Adin Vrabac, kao i u susretu protiv Kipra, imat će ulogu kapitena bh. nacionalnog tima. Smatra da će svi momci dati maksimum, a iskoristit će i prednost domaćeg terena i publike.

Reprezentativac Džanan Musa kazao je kako su maksimalno fokusirani na Francusku.

"Dat ćemo sve od sebe. Očekuje nas teška utakmica, ali ako sprovedemo u djelo sve što je selektor zamislio, imat ćemo šansu da ostvarimo pobjedu. Utakmica nosi jako veliki motiv za mene i sve nas, mi ćemo izaći sa stopostotnom energijom. Kao što je kapiten rekao, ako se uspijemo povezati s publikom, da ona radi za nas, a ne protiv nas, mislim da će nas očekivati jedna sjajna utakmica, a za njih jedna teška noć”.

#Francuska #košarka #Sport