Članak

PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović podnio ostavku na sve funkcije u Pokretu 'Evropa sad'

Zamjenik predsjednika Pokreta "Evropa sad" (PES) i aktuelni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u PES-u.

(Patria) - Zamjenik predsjednika Pokreta "Evropa sad" (PES) i aktuelni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u PES-u.

Milatović kaže da je dosadašnji način rada suprotan obećanom i vrijednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja PES-a.

"Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive.

Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju.

Također, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti", poručio je Milatović.

Ističe da će Pokret Evropa sad ostati važan dio u njegovom životu.

"Zajedno smo ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjerit ću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta", zaključio je Milatović u objavi na X-u.

#CrnaGora #JakovMilatović #PokretEvropaSad #Region