Članak

AKCIJA POLICIJE

Pretresi na više lokacija u TK: Pronađena i oduzeta veća količina oružja i eksplozivnih sredstava

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK) u prethodna dva dana proveli su operativnu akciju na više lokacija na području TK.

(Patria) - Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK) u prethodna dva dana proveli su operativnu akciju na više lokacija na području TK.

Radi se o akciji koju je MUP TK proveo postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprječavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela.

Akcija je provedena na 11 lokacija, a njom su bila obuhvaćena sigurnosno interesantna lica na području Tuzle, Lukavca, Srebrenika, Gračanice i Gradačca.

U akciji su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s krivičnim djelima "Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", "Teška krađa", "Krađa", "Nedozvoljena trgovina" i "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Pronađeni su i privremeno oduzeti veća količina oružja, municije, eksplozivnih sredstava, cigareta, tehnički uređaji, te određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge (koje su dostavljene Tužilaštvu TK radi vještačenja), kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O realizovanim aktivnostima upoznato je Tužilaštvo TK kojem će, nakon kompletiranja predmeta i dokumentovanja krivičnih djela, biti podneseni odgovarajući izvještaji protiv više osoba.

#Akcija #CrnaHronika #Gračanica #Gradačac #MUPTK #TužilaštvoTK #Tuzla