Članak

DUBAI

Da li biste imali hrabrosti zaplivati u bazenu smještenom 200 metara iznad tla

Dva sprata iznad bazena, na 52. spratu otvoren je vidikovac s panoramskim pogledom na Dubai.

(Patria) - Najviši beskonačni bazen na svijetu, s pogledom od 360 stepeni, otvoren je prije dvije godine na 50. spratu The Palm Towera u Dubaiju.

Više nas ništa što nikne na emiratskom pijesku ne može iznenaditi, ili nas barem sve manje iznenađuje, no ipak moramo priznati da je sama pomisao da plivamo 200 metara iznad tla dovoljna da nam se zavrti u glavi.

Da biste posjetili najviši bazen na svijetu, morat ćete kartu rezervisati unaprijed.

Možete rezervisati jedan od tri termina - jutarnji, večernji ili cjelodnevni, a cijena ulaznice košta zavisno o paketu koji plaćate.

Bazen i lounge zona podijeljeni su u sektore koji se razlikuju po bojama.

Cijena ulaznice za svaki sektor je drugačija, a najskuplja je ulaznica za opuštajuće cjelodnevno iskustvo VIP Island. Najjeftinija ulaznica na bazen košta 40 eura.

Aura Skypool dijeli neboder Palm Tower s poznatim hotelom St. Regis, koji se prostire na prvih 18 spratova, a do bazena se posjetioci uspinju odvojenim liftovima.

Dva sprata iznad bazena, na 52. spratu otvoren je vidikovac s panoramskim pogledom na Dubai.

Iz samog bazena, osim gomile mora i neba, također se vide sve najpoznatije znamenitosti Dubaija - od Ain Dubaija do Burj Khalife, naravno i Arapski zaljev i sam otok Palm Jumeirah, na kojem se i nalazi Palm Tower.

Bazen okružuju terasa s ležaljkama i lounge bar, a ponuda hrane i pića je, kako se na takvom mjestu i očekuje, vrhunska.

Chef Craig Best gostima nudi najrazličitija međunarodna jela s "panazijskim prizvukom", a čitav je jelovnik nadahnut opuštenom atmosferom azijskih obala.

Prostor je vrhunski uređen i opremljen, a bujno zelenilo doista podsjeća na pustinjsku, ali vrlo elegantnu oazu. Zato, kao i uvijek u Emiratima, dobro proučite dress code jer na ovaj bazen ne možete doći u kupaćima i natikačama.

Ali jednom kad ste gore, taman i s onom najjeftinijom ulaznicom, sigurni smo da ćete se isplivati kraljevski, a za fotke koje ćete okinuti - niko vam neće vjerovati da nisu montaža. Da, tako je dobar pogled, piše Punkufer.

#Dubai #magazin1 #UAE #zanimljivosti