Članak

AKO POBIJEDI NA IZBORIMA

Trump otkrio imena potencijalnih kandidata za potpredsjednika SAD-a

Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Trump otkrio je imena onih koje će možda kandidovati za potpredsjednika SAD-a, ukoliko pobijedi na novembarskim izborima.

(Patria) - Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Trump otkrio je imena onih koje će možda kandidovati za potpredsjednika SAD-a, ukoliko pobijedi na novembarskim izborima.

Među kandidatima su se našli njegovi bivši protivkandidati - biznismen Vivek Ramaswamy i guverner Floride Ron DeSantis, prenosi Nova.rs.

- Da li su u vašem užem izboru guverner Floride Ron DeSantis, senator Tim Scott iz Južne Karoline, preduzetnik Vivek Ramaswamy, guverner Južne Dakote Kristi Noem, kongresmen Byron Donalds sa Floride i bivša kongresmenka Tulsi Gabbard sa Havaja - upitala je Trumpa voditeljica televizije Fox, na šta je on odgovorio da jesu.

- Iskreno, svi ti ljudi su dobri. Svi su dobri, svi su jaki - poručio je Trump.

Predsjednički izbori u SAD zakazani su za 7. novembar ove godine, a očekuje se da će Amerikanci ponovo birati između Trumpa i aktuelnog predsjednika SAD-a Joea Bidena.

Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je Trump trenutno u blagoj prednosti.

#Svijet #DonaldTrump