Članak

DJELUJU PRI VLADI SAD

Predstavnici INL-a, Biroa za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona posjetili DKPT

Foto: DKPT

(Patria) - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Enes Karić sa svojim zamjenicima Đurom Kneževićem i Goranom Amidžićem primio je u radnu posjetu predstavnike INL-a, Biroa za borbu protiv
međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona koji djeluje pri Vladi Sjedinjenih Američkih Država, koje je predvodio direktor Matan Meyer.

Ovom prilikom direktor Enes Karić gostima je prezentovao nadležnosti Direkcije i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Istakao je i uspješno realizovane aktivnosti koje su obilježile protekli period. Karić je naglasio da Direkcija kontinuirano unapređuje svoje kapacitete kako bi što adekvatnije i uspješnije
odgovorili svim izazovima.

Direktor Matan Meyer je predstavio djelokrug rada kao i aktivnosti koje realizuje INL koji djeluje pri Vladi Sjedinjenih Američkih Država. Naglasio je da INL ima misiju da razvija politike i upravlja programima pomoći zemljama partnerima sa ciljem jačanja agencija za provođenje zakona i institucionalnih kapaciteta vladavine prava, a u cilju efikasnije borbe protiv međunarodne proizvodnje i trgovine narkoticima, međunarodnog kriminala i terorizma.

Sagovornici su ocijenili da se dosadašnja saradnja odvijala veoma uspješno i na visokom profesionalnom nivou, takođe su razmatrali oblasti i modalitete saradnje koja bi se mogla realizovati u narednom periodu.

#BiH #DKPT #EnesKarić #posjeta #SAD