Članak

ZASLUŽENA PENZIJA

Reket o klin okačio najbolji server svih vremena Ivo Karlović

Hrvatski teniser Ivo Karlović službeno je otišao u sportsku penziju.

(Patria) - Hrvatski teniser Ivo Karlović, najbolji server svih vremena, i službeno je otišao u sportsku penziju.

Div sa Šalate oglasio se na društvenim mrežama i objavio emotivno pismo kojim zaključuje karijeru.

"Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao turnir i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim službeno objaviti penzionisanje.

Imao sam vrlo zadovoljavajuću i dugu karijeru, koja je počela iznimno skromno, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao, jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio prevladati.

Želio bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo sretno putovanje ne bi bilo moguće.

Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Veselim se što ću nastaviti provoditi vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju.

Svima vama koji ste bili navijači i podržavatelji tokom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo.

Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sva nevjerovatna iskustva na turneji s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam", napisao je Karlović.

Ivo Karlović na ATP listi prvi put se pojavio 9. juna 1997. godine, a više od četvrt stoljeća držao se u društvu najboljih svjetskih tenisera.

Najviši renking dosegao je 2008. kada je držao 14. mjesto, a ukupno je 44 sedmice proveo među 20 najboljih.

Posljednju titulu osvojio je na Challengeru u Calgaryju 2018. godine.

#Hrvatska #ivokarlović #sport #Tenis #teniser