Članak

HELEZ SA NOLTEOM

Njemačka izdvojila 6,5 miliona eura za kasarne i uniforme OS BiH

Sva navedena sredstva imaju za cilj poboljšanje uslova života i rada pripadnika OS BiH na našim lokacijama.

(Patria) - Ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je u Sarajevu primio vojnog atašea Savezne Republike Njemačke u BiH, pukovnika Franza Josefa Noltea.

Nolte ga je informisao da je Vlada Njemačke u budžetu za 2024. godinu izdvojila 6,5 miliona eura za infrastrukturne projekte u Oružanim snagama BiH.

Kako je kazao, u okviru tih 6,5 miliona eura, 1,5 milion bit će utrošen za nabavku terenskih uniformi za pripadnike Oružanih snaga BiH.

Također, pored ovih već odobrenih sredstava, postoji mogućnost da Njemačka pomogne s još dodatnih milion eura, koji bi bio utrošen na infrastrukturne projekte u kasarni OS BiH u Pazariću.

Sva navedena sredstva imaju za cilj poboljšanje uslova života i rada pripadnika OS BiH na našim lokacijama.

Njemački vojni ataše ministru Helezu zahvalio je na gostoprimstvu prilikom posjete njemačkog ministra odbrane Borisa Pistoriusa našoj zemlji, te ga pozvao u uzvratnu posjetu njemačkom kolegi Pistoriusu.

- Stalna podrška koju Njemačka pruža našoj zemlji učinila je da Bosna i Hercegovina i Njemačka postanu prijateljske zemlje u punom smislu te riječi - rekao je tim povodom ministar Helez.

#ZukanHelez #ministarodbrane #BiH #politika