Članak

REKORDNI IZNOS

Garažno mjesto u Beogradu prodato za čak 63.000 eura

Najskuplje garažno mjesto u Srbiji prodato je nedavno u beogradskoj opštini Stari Grad, i to za nevjerovatnih 63.000 eura.

(Patria) - Najskuplje garažno mjesto u Srbiji prodato je nedavno u beogradskoj opštini Stari Grad, i to za nevjerovatnih 63.000 eura.

Ovaj podatak objavio je srbijanski Republički geodetski zavod na svom X nalogu, piše Nova.rs.

Kupoprodaja je završena u četvrtom kvartalu prošle godine, ali nije otkriveno gdje se ono tačno nalazi i kolika mu je površina.

Štagod da je u pitanju, jasno je da je cijena astronomska i da se za taj novac u nekim dijelovima Beograda može kupiti i stan.

Inače, ovo je dosad najskuplje prodato garažno mjesto u Srbiji. Prethodni rekord držao je Beograd na vodi, gdje je prodato za 48.000 eura.

Imajući u vidu cijene u tom dijelu grada i činjenicu da taj kraj važi za luksuzno naselje, za dio javnosti taj podatak i nije bio preveliko iznenađenje.

Inače, rekord najskuplje prodatog stana u Srbiji drži također naselje Beograd na vodi. Upravo na toj lokaciji kupac je 346 kvadrata platio 2,22 miliona eura, dakle oko 6.415 eura po kvadratu.

Iako je ovo najskuplji stan, nije najskuplji kvadrat. Naime, najskuplji kvadrat, i to u stanu od 151 kvadrata, koštao je 9.475 eura, a za cijelu nekretninu novi vlasnik platio je ukupno 1,43 miliona eura.

#srbija #Beograd #Automobil #Garaža #Region