Članak

MARCA OBJAVILA

Kylian Mbappé potpisao za Real Madrid

Kylian Mbappé (25) od 1. jula će biti fudbaler Real Madrida - sa gigantom Primere već je potpisao ugovor koji će važiti do ljeta 2029. godine.

(Patria) - Kylian Mbappé (25) od 1. jula će biti fudbaler Real Madrida - sa gigantom Primere već je potpisao ugovor koji će važiti do ljeta 2029. godine.

Ekskluzivna je to informacija madridske Marce, najtiražnijeg španskog lista.

"Klub i igrač konačno su ispunili obostrane želje i susreli sudbine, konačno ostavljajući iza sebe krivudave staze pregovora koji su počeli još 2017.", objavila je Marca, list koji decenijama ima najbolje konekcije u madridskom gigantu.

Kako se navodi, početkom januara, kada je po mnogima najbolji napadač današnjice ušao u posljednjih pola godine ugovora sa Paris Saint Germainom, predstavnici Reala su zvanično kontaktirali Mbappéove agente.

Prvi kontakt bio je oko toga da li usmeni dogovor napravljen još u maju prošle godine i dalje važi. Nakon pozitivnog odgovora, uslijedili su pregovori o plati.

Iz Reala su jasno poručili Francuzu da ne žele odlagati detaljne pregovore, a ključno razilaženje bilo je oko novca od marketinških prava vezanih za Mbappéov lik.

Tu su čelnici "kraljevića" donekle uspjeli da smanje zahtjeve agenata igrača.

O konkretnoj plati novinar Marce nije želio da iznosi informaciju - ali se ističe da će Mbappé biti najplaćeniji fudbaler kluba, u skladu s reputacijom igrača kojeg mnogi smatraju trenutno najboljim na planeti.

Ipak, navodi se i da njegova plata neće biti drastično veća od ostalih najvećih zvijezda. Osnovna cifra bit će oko 20 miliona eura neto godišnje, bez bonusa.

U posljednje dvije sezone u francuskom šampionatu Mbappé je zarađivao 32 miliona eura neto po sezoni.

Također, špekuliše se i o transfer bonusu koji će igrač i njegovi agenti dobiti ovog ljeta prije potpisa ugovora.

Navodno, radi se o cifri od oko 50 miliona eura, što je drastično i trostruko manje od onoga što su Mbappéovi agenti prvobitno tražili.

Svi detalji ugovora su, kako se ističe, dogovoreni prije dvije sedmice.

Mbappé igra na vrhunskom nivou i ove sezone - na 31 nastupu za klub u svim takmičenjima postigao je 32 gola.

#KylianMbappé #RealMadrid #PSG #fudbal #fudbaler #sport